Annons

Med Jurio kan du upprätta både enkla fullmakter, generalfullmakter och framtidsfullmakter. Genom våra smarta digitala formulär skapar du enkelt en fullmakt skräddarsydd efter dina behov. Nedan följer fyra saker som är bra att känna till om fullmakter.

Annons

”Förr i tiden” förknippas sällan med nöjen och festligheter, utan snarare med hårt slit och arbete. Men faktum är att människan i alla tider har ägnat sig åt olika nöjen för att kunna koppla bort vardagen, träffa vänner och roa sig i stället. Att alla skulle vara välkomna överallt har dock inte alltid varit en självklarhet, och det politiska läget har ofta avspeglats i nöjeslivet där många politiska beslut fått stor effekt på nattlivets utveckling.

Annons

Att spel varit - och är - en stor del av det sociala umgänget är knappast någon hemlighet. Även om digitaliseringen påverkat spelens utformning finns fortfarande många likheter mellan dåtid och nutid i vilken typ av spel vi spelar och hur vi gör det.

Kultur

En bit papper och en sax var allt som behövdes. Överklassnöjet att klippa siluetter spred sig under 1800-talet och blev populärt i svenska stugor. Porträtt, landsbygdsscener och gratulationskort var uppskattade motiv.

Kultur

Bonddottern Christina Nilsson blev en av världens största operastjärnor under andra halvan av 1800-talet. Redan som barn var hon berömd hemma i Småland. Och hon återvände till hembygden på äldre dagar.

Jesus döps av Johannes döparen
Kultur

Många vanliga svenska talesätt har sitt ursprung i Bibeln. De började användas för hundratals år sedan när de flesta svenskar levde med bibelord i vardagen.

Kultur

Vid 1900-talets början var Cilluf Olsson en prisbelönt konstväverska. Här berättar hennes ättling Birgitta Calagos om hur hennes mormors moster, bondmoran från Österlen, nådde internationell berömmelse.

Kultur

Jenny Lind föddes oönskad i de fattiga Klarakvarteren i Stockholm. Hon hamnade i flera fosterhem, men lyckades bli sin tids lysande operastjärna.

Kultur

Anders Zorn är kanske mest känd för att ha målat nakna kvinnor och folklivs­motiv. Men i början av 1900-talet var hans porträttmålning världsberömd. Bland uppdragsgivarna fanns Sveriges kung och USA:s president.

Kultur

Folkparkerna var centrum för nöjeslivet runt om i Sverige under nästan hela 1900-talet och de byggdes ideellt av ortens arbetare. Höjdpunkten nåddes på 1950- och 60-talen med artister som Snoddas, Lill-Babs och Jerry Williams.

Kultur

När Gustaf Fröding dog var han Sveriges populäraste poet. Men hans liv hade varit allt annat än lyckligt. Hemsökt av inre demoner och alkoholism tvingades han tillbringa stora delar av livet på mentalsjukhus.

Page 1 / 3