Annons

ArkivDigital har flera miljoner äldre flygbilder som är tagna från 1950-talet och framåt. Det är bilder på gårdar, hus, samhällen, bensinstationer, lanthandlare, fabriker, slott och vackra stadsvyer.

Gamla bilder

Har du gamla fotografier av släktingar som du inte vet när de är tagna?

Gamla bilder

Att deras "gammelfaster" Ida Ekelund varit fotograf i Lund hade kusinerna Inger och Eva hört berättas redan i barndomen. Men när 8 000 glasplåtar hittades under ett golv i staden fick historierna nytt liv.

Gamla bilder

Att reda ut vilka personerna är på gamla bilder kan vara ett riktigt detektivarbete. Släkthistorias expert Fredrik Mejster delar med sig av sina tio bästa tips!

Gamla bilder

I sin nya utställning visar Polismuseum i Stockholm bilder från de 150 år som kameran använts inom brottsbekämpningen. Det är många livsöden som man får ta del av.

Gamla bilder

Vårt fotografiska kulturarv digitaliseras i snabb takt och på internet finns många olika databaser att botanisera i.

Gamla bilder

Gamla skolfoton kan vara en mycket värdefull källa till information om gamla släktingar. Men hur hittar man dem och framförallt hur får man fram elevernas namn om inte dessa är kända?

Gamla bilder

Post-mortemfotograferingen slog igenom i slutet av 1800-talet. Det var en chans att få en allra sista bild på den döde – antingen liggande i sin kista eller sittande med sin familj.

Gamla bilder

När bandyn introducerades i Sverige var det en sysselsättning för överklassen. Den första bandyklubben för damer bildades av en kunglighet.

Gamla bilder

Kring förra sekelskiftet förenades biografiska lexikon med fotokonst. Resultatet blev porträttsamlingar med kända personer och korta biografiska notiser – ett slags tidigt Facebook.

Gamla bilder

När började man att fotografera soldater i svenska armén? En läsare är på jakt efter en bild av sin farfar som tjänstgjorde i slutet av 1800-talet.

Gamla bilder

Omar Henriksson i Sandviken älskar gamla porträttfoton – så till den grad att han har samlat på sig över en halv miljon stycken. Bilderna delar han med allmänheten genom sin skapelse Svenskt porträttarkiv.