Tänker du börja släktforska?

Tänker du börja släktforska? Grattis! Då har du en fantastiskt rolig och givande tid framför dig. Vill du ha en bra start på din släktforskning så läs den här artikeln!

Visst ska det bli spännande att få veta mer om de gamla släktingarna som man bara har hört talas om i förbigående tidigare! Och äntligen ska man kunna få reda på om det verkligen är den där byn i Småland som släkten kommer ifrån.

Men frågorna är många när man står i startgroparna. Att få koll på alla möjligheter och digitala hjälpmedel kan verka oöverskådligt.

Därför har vi satt ihop en hundrasidig digital guide för dig som tänker börja släktforska! Här kan du läsa om:

 • 10 råd för att komma igång
 • Så använder du kyrkböckerna
 • Vad gör man med en okänd fader?
 • Få reda på mer om utvandrarna
 • DNA – genvägen till dina rötter
 • Och mycket mer om din släktforskning!

Du får den hundrasidiga guiden "Börja släktforska" om du tar en provprenumeration på månadstidningen Släkthistoria. För bara 89 kronor får du 3 nummer av Släkthistoria plus den hundrasidiga guiden "Börja släktforska" att ladda ner.

Bättre start på din släktforskning kan du inte få!

Prenumerera här: "Börja släktforska" + 3 nr av Släkthistoria

  Läs också:
  Släktforskning

  Genom personakter för judar som kommit till Sverige kan man ofta spåra deras ursprung i andra länder. Här är länktipsen som tar dig vidare!

  Släktforskning

  Johannes Bureus var först med att utforska och dokumentera vanliga bondesläkter. Och han gjorde det i sin egen släkts hembygd i Västerbotten. Det tänker Bureå hembygdsförening fira med egna släktforskardagar 9–10 augusti.

  Arkiv

  Bouppteckningar är den viktigaste källan för släktforskning efter kyrkböckerna. De är ofta lättåtkomliga i digitala arkiv och kan ge både ny kunskap och ingångar till okända släktingar.