Databas för svenskarna som fanns 1985

© Länsmuseet Gävleborg

Arkiv Digital har ökat takten och fortsätter att presentera nya sökbara databaser i högt tempo. 57 miljoner bilder finns redan avfotograferade och ytterligare cirka 7 miljoner bilder tillkommer varje år.

Ett sökbart register för befolkningen i Sverige 1860–1930 finns redan på plats. I höstas tillkom Värnpliktskorten för svenska män som mönstrade 1902-1941, och databasen Sveriges befolkning 1975 – och nu är det redan dags för Sveriges befolkning 1985. Här hittar du persondata om i princip alla svenskar som levde året 1985.

De viktigaste uppgifterna som ingår är fullständigt namn, adress, födelsedata och församling – dessutom vigseldag, eller tidpunkt för senaste civilståndsförändring, samt aktuell mantalsskrivning och föregående mantalsskrivning. Vidare framgår det också vilka personer som bodde i samma hushåll.

– Vi lägger hela tiden till nytt material och utvecklar kontinuerligt vår tjänst på olika sätt, allt för att underlätta våra kunders forskning så mycket som möjligt, säger Arkiv Digitals VD Mikael Karlsson.

De fortsätter att fotografera av arkiven och förbereder flera andra stora personregister. Det som planeras att släppas nästa gång är Sveriges befolkning 1940.

Publicerad i Släkthistoria 1/2019