Samarbete ger 26 miljoner nya poster

Snart släpper Arkiv Digital tillsammans med My Heritage ett sökbart personregister över befolkningen i Sverige 1860–1880. Totalt handlar det om nära 26 miljoner poster.

Fler husförhörslängder har blivit indexerade.

Sedan tidigare har släktforskningsföretaget Arkiv Digital indexerat husförhörslängderna för 1880–1920, vilket resulterat i runt 48 miljoner poster och inom några veckor kommer det registret att kompletteras med husförhörslängderna även för 1860–1880.

– Redan sedan tidigare har vi det absolut största personregistret i Sverige och nu blir det ännu större, säger företagets vd Mikael Karlsson.

MISSA INGA NYHETER – FÅ SLÄKTHISTORIAS NYHETSBREV!

– Det var nog ingen släktforskare som för bara ett par år sedan trott att sådana här stora register skulle kunna skapas på så kort tid och dessutom ha en så snabb sökbarhet på internet istället för att man ska ha databaser installerade på en dator, fortsätter han.

Samarbete bakom indexeringen

Hela arbetet har tagit ett par år att genomföra. Anledningen till att det har gått är att man samarbetat med en annan aktör på marknaden, My Heritage.

Arkiv Digital har stått för avfotograferingarna, och My Heritages personal har skött indexeringen. Databasen kommer att finnas tillgänglig på både Arkiv Digitals och My Heritages plattformar.

Arkiv Digital satsar mycket resurser på att bygga sökbara register av sitt avfotograferade material. Sveriges befolkning för 1950 och 1960 är färdigställt sedan tidigare och ett index över bouppteckningar kompletteras hela tiden.