Mantalslängderna nu sökbara

Om man inte hittar vad man söker i kyrkböckerna kan man nu lätt söka vidare i mantalslängderna tack vare den innehållsförteckning som Arkiv Digital skapat.

Mantalslängd för Hjärnarps socken 1809.

© Arkiv Digital

Mantalslängder utgör för släktforskare en viktig kompletterande informationskälla. Om husförhörslängder och andra kyrkböcker saknas kan det vara den enda. Det har dock varit svårt att hitta rätt mantalslängd eftersom de kan finnas arkiverade i tre olika typer av arkiv.

Nu har dock Arkiv DIgital skapat en innehållsförteckning som man kan söka mantalslängder genom. Det räcker med att fylla i församlingens namn i innehållsförteckningens formulär, klicka på "Sök" och därefter "Öppna bild" för att få upp den aktuella mantalslängden. Mer information om tjänsten finns här på Arkiv Digital.

Läs också:
Riksarkivets huvudbyggnad på Kungsholmen i Stockholm.
Släktforskning

Arkiv Digital har lämnat in en JO-anmälan mot Riksarkivet. Det är en del i en tvist om företagets tillgång till arkivets material.

Släktforskning

Efter regeringens besked att Riksarkivets digitala forskarsal ska bli gratis har den stora frågan i Släktforskarsverige varit: Vad händer med privatägda Arkiv Digital?

Arkiv

När kyrkböckerna sinar är mantalslängder nästa källa att ösa ur. Här finns massor av spännande information om dina anor, från 1500-talet till 1990.