Riskkapitalister tar över Ancestry

Det omstridda bolaget Blackstone köper släktforskningsföretaget Ancestry.

DNA-test, topsning.

Kapitalförvaltarkoncernen Blackstone, som tidigare kritiserats av FN för sina bostadsaffärer, har köpt det amerikanska släktforskningsföretaget Ancestry. Blackstone betalade 4,7 miljarder dollar för aktiemajoriteten i Utah-baserade Ancestry.

Företaget, som säljer dna-testningskit till släktforskare över hela världen, har cirka 3 miljoner betalande kunder och över 18 miljoner personer registrerade i sin dna-databas. Ancestry ägdes tidigare av Permira, ett annat kapitalförvaltarföretag.

  Läs också:
  Dna-test
  DNA

  Dna-tester kan vara till stor hjälp i din släktforskning. Här får du en enkel guide i fem steg till att komma i gång med dna-tester. Vi hjälper dig på vägen till din träfflista.

  DNA

  Dna-testerna har revolutionerat släktforskningen. Ancestry, Family Tree DNA och Myheritage är några av företagen som erbjuder dna-tester. Men hur går det egentligen till? Vad kostar ett dna-test? Och kan man lita på resultatet? I tio steg guidar vi dig igenom allt du behöver veta.

  Utvandringen

  Hotellkungen Curtis Carlsons anor leder tillbaka till Värmland. Där finns såväl skogsfinnar som släktingar till de stora värmlandsikonerna Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding.