Stockholmsbörsen över 200 år gammal

Aktiehandel har funnits på svenska marknaden i över 200 år. När Stockholmsbörsen grundades var det börsmedlemmarna som fick ansvara som mellanhanden mellan investerare och börsmarknaden. Detta ansvar ligger idag hos mäklare.

Stockholmsbörsen uppgick till 44 registrerade bolag och fram till 1970-talet var börsen någorlunda stabil med sina 1.6 miljarder. Även efter börskraschen på Wall Street, 1929, och Kreugerkraschen, år 1932. På 60-talet väcktes åter intresset för börsmarknaden. Ekonomin blev allt bättre och flera hushåll började handla med aktier.

Slutligen övergick svenska börsen till ett handelssystem som blev helt datoriserat och år 1993 övergick börsen till att bli ett vinstinriktat aktiebolag, vilket bland annat gjorde att det blev lättare att bli en börsmedlem. Senare, med internets framfart, växte möjligheterna sig ännu fler. Dessutom är information mer lättillgänglig idag. Både gällande utveckling på marknaden och för att finna olika guider inom ämnet aktiehandel.

När du handlar på kortsiktigt sätt

Det finns olika sätt och strategier att använda sig av när man handlar med aktier. Inom Daytrading ska man tänka på att det sker snabba förändringar. Precis som namnet antyder, så sker handeln under dagen. De aktier man hade på morgonen kanske man inte har kvar på kvällen.

Med hjälp av olika metoder jobbar analytiker med att analysera utvecklingen på marknaden genom att titta på hur utbud och efterfrågan förändras. Dessa förändringar beror på olika känslor hos konsumenterna.

Köpbeteendet förändras om vi till exempel börjar känna oro eller ångest inför något eller en särskild period på året. Olika köpbeteenden kan bland annat följas i olika kursgrafer och blir en hjälp för att förutsäga framtida händelser. Ju mer du förstår hur grafer kan utläsas, desto lättare kan du utläsa olika köpbeteenden och blir därmed bättre på att förutsäga förändringar.

Många av de erfarna inom Daytrading använder sig av så kallad hävstång aktier när de handlar. Med hävstång kan en vinstmarginal mångdubblas. Genom att använda sig av CFD-kontrakt, så lånar man en del från handelsplattformen för att finansiera till en potentiellt större vinst. Det är viktigt att man har tillräckligt med kunskaper om hela förfarandet, då det är lika stor risk för en stor förlust.

Nybörjare eller van spelare

Att handla med aktier kan ibland jämföras med spelande med pengar. Man satsar pengar på en specifik händelse, med syfte om vinstfördelning. Det kan snabbt ge stor vinst, men också lika snabbt kan det leda till förlust.

När du börjar med aktiehandel, så kom ihåg att det kan ta upp till 1 år innan du börjar se regelbunden vinstfördelning. Om du vill bli framgångsrik med aktiehandel, så läs på gällande alla verktyg och handelssätt. Ju mer förberedd du är på olika händelser, desto bättre blir du på att förutsäga framtida utveckling. Därmed blir du också bättre på aktiehandel.