Tips och inspiration till din släktforskning

Vill du gå på djupet med din släktforskning eller lära dig mer om Sveriges kulturhistoria? Behöver du handfasta tips och ny inspiration? Vi hjälper dig med släktforskningen.

Släktforskning hitta kvinnor i arkiven
© Privat foto/Grenna Museum– Andréexpeditionen Polarcenter, Herman Stafhell/Arkiv Digital

Vill du gå på djupet med din släktforskning eller lära dig mer om Sveriges kulturhistoria? Alla som släktforskar vet att kyrkböckernas magra notiser ofta väcker fler frågor än svar. Det är så mycket mer vi vill veta – om hur släktingarna bodde, arbetade och reste och vilken status de hade i samhället.

Boken som sätter färg på släktforskningen

Boken Sveriges historia för släktforskare tar vid där de gamla längderna slutar och försöker besvara frågor, som för oss närmare våra anfäders och anmödrars liv.

Den spänner över sju hundra år av vår historia, men det är ingen vanlig historiebok. Liksom släktforskaren börjar den i det nära förflutna och söker sig allt längre bakåt – ända till medeltiden. Ett fint bildmaterial gör skildringen ännu mer levande.

Sveriges historia för släktforskare är skriven av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson och Sofia Ling. De är inte bara experter på sina respektive epoker, utan också själva erfarna släktforskare.

Boken har röstats fram som Årets bok om svensk historia 2022 av Nättidningen Svensk Historias läsare.

Beställ en prenumeration på tidningen

Släkthistoria är Sveriges ledande tidning om släktforskning, hembygds- och vardagshistoria. Släkthistoria riktar sig till dig som släktforskar eller drömmer om att börja släktforska. Ta del av spännande berättelser samt handfasta tips och råd!

Vi skriver också mycket om livet i Sverige förr i tiden och om hur kulturarvet bevaras idag. Vill du ta del av allt detta? Då kan du beställa en prenumeration på tidningen.

Om du beställer en prenumeration just nu får du även en gåva: boken Sveriges historia för släktforskare.