Följ Rootstech från datorn!

Den 28 februari startar den stora släktforskarmässan Rootstech i Salt Lake City. För den som inte kan ta sig till andra sidan jordklotet går det utmärkt att följa flera av de intressantaste seminarierna hemma vid datorn!

© Jordan W

Rootstech, ett av världens största släktforskningsevenemang, närmar sig. I år är evenemanget, som lockar över 25 000 släktforskare till amerikanska Salt Lake City, förlängt med en dag och pågår mellan den 28 februari och 3 mars.

På Rootstech kommer långt över 200 seminarier att hållas och ämnena är som vanligt vitt skilda. Mycket är givetvis riktat mot amerikanska släktforskare och ett flertal programpunkter handlar i år om afroamerikansk släktforskning. På seminarieschemat finns även många punkter i gränslandet mellan släktforskning, DNA och teknik.

Huvudtalarna i år är fotografen Brandon Stanton, som ligger bakom projektet Humans of New York, samt förre konståkningsstjärnan Scott Hamilton.

Tycker man att det är för långt och dyrt att ta sig till Salt Lake City går det utmärkt att följa flera av föreläsningarna hemma vid datorn. Ett antal seminarier streamas direkt varje dag. Och tiderna är inte så illa, det mesta går svensk kvällstid. Sändningarna börjar 16.30 svensk tid och håller på till ett par timmar efter midnatt.

Bland seminarierna som sänds över nätet handlar flera om DNA, men det går också att få tips om hur man forskar i arkiv från andra världskriget och hur man bäst bevarar sin fotosamling. Hela streamingprogrammet hittar du här.