När Sveriges Television (SVT) i nyligen meddelade att den populära tv-serien »Det sitter i väggarna» skulle pausas under 2021 utbröt så omfattande protester bland tittarna på sociala medier att beslutet ändrades.

– Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framförallt hört hur älskat programmet är över hela landet, konstaterar programbeställaren Anton Glanzelius efter att SVT beslutat att göra en ny säsong av »Det sitter i väggarna» under nästa år.

Protesterna gällde dock också att även andra populära släktforskningsprogram försvunnit ur SVT:s tablåer, bland dem »Allt för Sverige», »Arvinge okänd» och »Vem tror du att du är?».

När vi frågar Glanzelius om de programtitlarna svarar han så här:

– Pandemin tvingade oss att pausa »Allt för Sverige» eftersom vi inte kunde låta svenskamerikaner resa runt i Sverige medan den pågår. Vi får se när vi kan spela in nästa säsong. En ny omgång av »Arvinge okänd» är under inspelning och sänds 2021.

FÅ SLÄKTHISTORIAS NYHETSBREV – VARJE VECKA!

SVT har inga planer på nya säsonger av »Vem tror du att du är?». Men andra förslag på släktforskningsprogram diskuteras, avslöjar Glanzelius. Han säger dock att det lär dröja innan dessa eventuellt förverkligas.