Släktforskardagarna klara för 2021 och 2022

Som tidigare bestämt hålls släktforskardagarna nästa år i 400-årsjubilerande Göteborg. Nu är det också klart att Skövde, som tvingades ställa in årets arrangemang, blir platsen för släktforskardagarna 2022.

Göteborg blir platsen för Släktforskardagarna 2021. På bilden Köpmansgatan och Drottningtorget cirka 1930.

© Järnvägsmuseet

På grund av coronakrisen ställdes årets planerade släktforskardagar i Skövde in, men nu står det klart att Skövde släktforskarförening får en ny chans den 20–21 augusti 2022.

Nästa år hålls Släktforskardagarna i Göteborg som firar stadens 400-årsjubileum 2021. Arrangörer är Göteborgsregionens Släktforskare. Datumen har dock tidigarelagts till 14-15 augusti på grund av andra arrangemang som ställts in i år. Håkan Hellströms konserter på Ullevi har flyttats till den tid då nästa års släktforskardagar skulle ha ägt rum. För att slippa hård konkurrens om stadens hotellrum är alltså Släktforskardagarna i Göteborg tidigarelagda.

Samtidigt har Sveriges släktforskarförbunds styrelse uttalat att målet inför 2023 är att Släktforskardagarna då ska hållas i en norrländsk stad. Ännu oklart i vilken.