Gå på upptäcktsfärd i en värld av släktberättelser

Släkthistoria är tidningen för dig som vill fördjupa dig i din egen historia och lära dig mer om livet förr i Sverige. Vi gör jakten på dina rötter enklare och roligare!

23 november 2016

Släktforskarskolan: 10 råd för att komma igång

Är du nyfiken på din släkt och ditt ursprung? Vi börjar med det som ligger närmast till hands: levande släktingar och saker i lådor och skåp.


Läs de 10 goda råden om hur du kommer igång med släktforskning och fördjupar dig i din egen historia HÄR


Hotellkungen Curtis Carlsons nordiska ursprung

Hotellkungen Curtis Carlsons anor leder tillbaka till Värmland. Där finns såväl skogsfinnar som släktingar till de stora värmlandsikonerna Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding.


Läs mer om den amerikanska hotellkungens svenska rötter


Detta är bara två av de ämnen du kan läsa om i Släkthistoria Här får du som läsare mer på fötterna för att själv släktforska, samt dyka ned i spännande och fascinerande historier och livsöden som kan spåras många generationer bakåt i tiden.


Släkthistoria är tidningen som gör jakten på dina rötter enklare och roligare. Här får du mängder av värdefulla råd som gör att du kan gå vidare med din släktforskning. Du får också veta mer om livet i Sverige förr i tiden – dina förfäders värld. Andra släktforskares spännande historier ger dig inspiration och tips. Varje nummer innehåller också nyheter och expertsvar på läsarfrågor.


Prova Släkthistoria här och lär dig ännu mer om släktforskningens hemligheter.  

Läs också

Kanske är du intresserad av...