Arbetarrörelsen tar plats

Under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet växte arbetarrörelsen till en mäktig kraft i det svenska samhället. I nya numret av Släkthistoria berättar vi mer både om rörelsen och hur man hittar uppgifter om släktingar som var med.

21 april 2020

Arbetarrörelsen blev en viktig kraft i det svenska samhället kring förra sekelskiftet. Om släktingen du forskar på varit aktiv i en av deras många organisationer finns det en god chans att hitta den i Arbetarrörelsens arkiv. Där finns allt från fackligt aktiva till deltagare i studiecirklar eller någon av idrottsklubbarna. 

I nya numret av Släkthistoria guidar arkivarien Silke Neunsinger dig i konsten att hitta rätt i arkivet. Samtidigt tecknar den augustprisbelönade författaren Magnus Västerbro arbetarrörelsens bakgrund.

Det är en fullmatad tidning med massor av läsning för släktforskaren! Vad sägs om en steg för steg-guide om dopböckerna och den spännande berättelsen om hur en okänd tvilling visade sig ha varit storviltjägare och fört släkten vidare i södra Afrika?
Vi bjuder både på släktforskartips, läsning om livet förr och andra släktforskares historier!

Läs också

Kanske är du intresserad av...