Släkthistoria, grundad 2014, är Sveriges ledande tidning om släktforskning och bygdehistoria. Den produceras av Bonnier Publications och utkommer 12 gånger per år. Det går också att beställa ett digitalt nyhetsbrev kostnadsfritt, då får man information från tidningen regelbundet i sin mejl. Vi har också en aktiv Facebooksida.

Släkthistoria riktar sig till alla släktforskare, de som är sugna på att börja med släktforskning eller helt enkelt är nyfikna på släkt- och bygdehistoria. Här får läsarna såväl spännande berättelser som handfasta tips och råd.

Varje år arrangerar tidningen en släktforskarkryssning i samarbete med Viking Line.

 

Vi som arbetar med Släkthistoria är:

Cecilia Sandbring, redaktör

”Jag planerar innehållet i tidningen och håller kontakt med alla medverkande – läsare, experter och skribenter. Jag bor i Eslöv, men är uppvuxen i Karlshamn, och har mina rötter i Skåne och Småland.”

Kontakta Cecilia via mejl: [email protected]

 

Anette Säfström, layoutansvarig

”Jag ansvarar för Släkthistorias grafiska utseende. Jag bor i Skåne sedan tio år men har mina rötter i Sörmland.”

Kontakta Anette via mejl: [email protected]

 

Johan Leijon, layout

”Jag gör, tillsammans med Anette, layouten för tidningen. Sedan åtta år bor jag i Malmö, men är uppvuxen i Taberg utanför Jönköping med många generationer smålänningar i blodet."

Kontakta Johan via mejl: [email protected]

 

Magnus Bergsten, chefredaktör

”Jag startade tidskriften 2014 och har ett övergripande publicistiskt ansvar. Mina rötter finns i Västergötland och Småland, men jag har nu bott tjugo år i Lund.”

Kontakta Magnus via mejl: [email protected]

 

Läs också

Kanske är du intresserad av...